Vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti na středních školách v České republice - Fabešová, Veronika; Votava, Libor; Caklová, Denisa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce se zabývá vzděláváním v oblasti finanční gramotnosti na středních školách v České republice. Cílem této práce je zjistit úroveň finančních znalostí studentů vybraných středních škol, ověřit působení zvolených faktorů na finanční znalosti a popsat implementaci finanční gramotnosti do výuky vybraných škol. Dílčím cílem je zjištěné výsledky mezi školami a ročníky porovnat. Druhým dílčím cílem je navrhnout doporučení pro možné zlepšení výuky finanční gramotnosti. V teoretické části jsou vymezeny pojmy týkající se finanční gramotnosti a dokumenty upravující tuto oblast. V aplikační části je provedeno dotazníkové šetření finančních znalostí studentů a standardizované rozhovory se zástupci jednotlivých škol.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: finanční gramotnost; střední školy; vzdělávací programy; středoškolští studenti; dotazníky; kvantitativní výzkum; kvalitativní výzkum; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial literacy; secondary schools; educational programs; secondary school students; questionnaires; quantitative research; qualitative research; Czechia; master's theses