Hodnocení Fair trade v potenciálu kavárenského zařízení ve vybrané lokalitě - Procházková, Alena (2017)
Hlavním cílem diplomové práce je vyhodnocení možností a potenciálu provozovny fairtradové kavárny v Plzni. Diplomová práce se též zabývá zjištěním povědomí o myšlence fair trade ve zmíněné lokalitě. Součástí kvalifikační práce je analýza procesu zajištění pohledávek vzniklých obchodováním v rámci mezinárodního trhu s certifikovanými produkty Fairtrade®. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První z nich se zabývá teoretickými poznatky a uvádí dané téma do souvislosti s výzkumnými cíly práce. V druhé polovině práce je proveden výzkum v kombinaci kvantitativní metody formou dotazníkového šetření a metody kvalitativní za pomoci rozhovorů s vybranými respondenty. V závěru práce jsou shrnuty výstupy včetně doporučení týkající se řešených otázek fair trade.