Hodnocení Fair trade v potenciálu kavárenského zařízení ve vybrané lokalitě - Procházková, Alena; Hejda, Jan, 1955-; Prantl, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Hlavním cílem diplomové práce je vyhodnocení možností a potenciálu provozovny fairtradové kavárny v Plzni. Diplomová práce se též zabývá zjištěním povědomí o myšlence fair trade ve zmíněné lokalitě. Součástí kvalifikační práce je analýza procesu zajištění pohledávek vzniklých obchodováním v rámci mezinárodního trhu s certifikovanými produkty Fairtrade®. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První z nich se zabývá teoretickými poznatky a uvádí dané téma do souvislosti s výzkumnými cíly práce. V druhé polovině práce je proveden výzkum v kombinaci kvantitativní metody formou dotazníkového šetření a metody kvalitativní za pomoci rozhovorů s vybranými respondenty. V závěru práce jsou shrnuty výstupy včetně doporučení týkající se řešených otázek fair trade.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: fair trade; kavárny; káva; dotazníky; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; fair trade; cafeterias; coffee; questionnaires; master's theses