Rozdíly v migraci do nových a starých států EU - Drábek, Martin; Kaczor, Pavel; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce se zaobírá mezinárodním trhem práce a migrací na poli Evropské unie a to jak vnitřně orientovanou, tak migrací z ostatních států. V teoretické části se práce zabývá kontextem jednotného evropského trhu práce a působení cizinců na něm. Podrobně analyzuje ekonomickou situaci jednotlivých členských států EU v souvislosti s demografickými a sociálními trendy a s ohledem na to, jak jsou pro státy atraktivní. Práce posuzuje současné trendy a zabývá se rovněž predikcemi budoucího vývoje. V praktické části DP je pomocí syntézy dat a korelační analýzy zkoumána závislost mezi objemem imigrace a azylů na vybraných makroveličinách.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: migrace obyvatelstva; trh práce; cizinci; imigranti; země Evropské unie; management [obor dipl. práce] -- korelační analýza -- jednotný evropský trh práce; diplomové práce; migration; labor market; aliens; immigrants; European Union countries; master's theses