Optimalizace logistických procesů ve firmě DATART a.s. - Somolová, Zuzana; Zouhar, Jan, 1982-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce je praktického rázu a obsahuje návrh heuristického algoritmupro společnost DATART INTERNATIONAL, a.s. Navržený algoritmus modelujesoučasný systém rozvozů společnosti, kde existuje několik skladů, z kterých jsou zaváženyoblasti přidružené k jednotlivým skladům podle předem stanoveného harmonogramu.V závěrečné práci jsou navrženy dva algoritmy, kdy jeden funguje na principu výběruobjednávek podle několika kritérií, zatímco druhý upřednostňuje vzdálenostní kritérium.Oběma algoritmům je věnována druhá a třetí část práce. První část obsahuje přípravudat a popis současného systému. Také zahrnuje proces získání matice vzdáleností pomocíGoogle Maps Distance Matrix API. Pro práci s daty a konstrukci algoritmů je použitsoftware R, MS Excel a Concorde TSP Solver.
Vedoucí práce: Jan Zouhar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses