Postoje a motivy k veganské stravě - Polenová, Andrea; Syrovátka, Oldřich; Novotná, Eliška, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Práce se věnuje veganství, které je v současné době rozmáhající se styl života a stravování. Cílem práce je na základě sociologického výzkumu zjistit postoje a motivy k veganské stravě, dále zjistit motivy, které vedou vegany i nevegany k návštěvě veganských stravovacích zařízení a zjištění spokojenosti s jejich počtem i standardem. Práce je zaměřena na území Prahy, kde se aktuálně nachází nejvyšší počet veganských stravovacích zařízení v Česku. Teoretická část práce představuje základní charakteristiku veganství, jeho podstatu a je představenu v kontextu pohostinství a gastronomie. Praktická část prezentuje výsledky výzkumu, které jsou následně zhodnoceny a doplněny o doporučení.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: veganství; stravovací zařízení; pohostinská zařízení; racionální výživa; sociologický výzkum; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; veganism; catering establishments; hospitality establishments; rational nutrition; sociological research; master's theses