Influenceři a jejich vliv na rozhodnutí o studiu na vysoké škole - Chráska, Michal; Kincl, Tomáš, 1979-; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce se zabývá specifickou, v dnešní době vcelku moderní formou marketingu, a to influencer marketingem. Cílem práce je analyzovat, zda má influencer marketing vliv při rozhodování žáků o volbě vysokoškolského studia. V teoretické části se věnuje uchopení influencer marketingu a zařazení této formy mezi nynější poznatky marketingu. Věnuje se formám, kterými se dá influencer marketing provádět a zasazuje ho do širšího rámce marketingu vzdělávacích institucí. Praktická část je zaměřena na identifikaci jednotlivých skupin influencerů, jenž měli vliv na rozhodnutí o pokračování ve studiu po střední škole a zároveň vliv na zaměření studia, a to na Fakultě managementu v Jindřichově Hradci, VŠE v Praze. Následně také porovnává, zda se tyto skupiny liší dle demografických hledisek.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: marketing; vzdělávací instituce a organizace; vysokoškolské studium; public relations; osobnosti internetu; management [obor dipl. práce] -- influencer marketing -- influencer -- word of mouth marketing; diplomové práce; marketing; educational institutions and organizations; college study; public relations; Internet celebrities; master's theses