Ocenění vybraného podniku - Smolka, Vladimír (2017)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním společnosti LAPP KABEL s.r.o. Společnost se zaměřuje na prodej průmyslových kabelů, vodičů a dalších kabelových příslušenství pro řadu oborů, jako je například automotive průmysl, výroba strojů a elektrické a instalační inženýrství. Hlavním cílem práce je určení tržní hodnoty společnosti, kdy jako hlavní metoda pro ocenění je stanovena metoda DCF Entity. Jako podpůrný nástroj je využito ocenění tržním porovnáním pomocí odvětvových násobitelů. Stěžejními součástmi práce jsou finanční a strategická analýza, na kterou navazuje prognóza hlavních generátorů hodnoty, finanční plán a na závěr práce odhad tržní hodnoty společnosti.