Ocenění vybraného podniku - Smolka, Vladimír; Hrdý, Milan; Mahdík, Miloslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním společnosti LAPP KABEL s.r.o. Společnost se zaměřuje na prodej průmyslových kabelů, vodičů a dalších kabelových příslušenství pro řadu oborů, jako je například automotive průmysl, výroba strojů a elektrické a instalační inženýrství. Hlavním cílem práce je určení tržní hodnoty společnosti, kdy jako hlavní metoda pro ocenění je stanovena metoda DCF Entity. Jako podpůrný nástroj je využito ocenění tržním porovnáním pomocí odvětvových násobitelů. Stěžejními součástmi práce jsou finanční a strategická analýza, na kterou navazuje prognóza hlavních generátorů hodnoty, finanční plán a na závěr práce odhad tržní hodnoty společnosti.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses