Využívání produktů finančního trhu k financování bydlení - David, Jakub (2017)
Diplomová práce „Využívání produktů finančního trhu k financování bydlení“ se zabývá procesem financování bydlení od výběru bydlení, přes volbu vhodného způsobu financování až po zajištění úvěru v podobě neživotního pojištění. Cílem práce je nalézt kritéria, podle kterých je vhodné při volbě typu bydlení a jeho zajišťování postupovat. To vše bude zobrazeno na konkrétním modelovém příkladu za pomoci analýzy finančního trhu, ukazatele price to rent ratio a rozhodovacího stromu. V závěru práce bude provedeno shrnutí zjištěných faktů a dáno doporučení ke snížení financování celkových finančních nákladů při zajišťování bydlení.