Využívání produktů finančního trhu k financování bydlení - David, Jakub; Votava, Libor; Marek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce „Využívání produktů finančního trhu k financování bydlení“ se zabývá procesem financování bydlení od výběru bydlení, přes volbu vhodného způsobu financování až po zajištění úvěru v podobě neživotního pojištění. Cílem práce je nalézt kritéria, podle kterých je vhodné při volbě typu bydlení a jeho zajišťování postupovat. To vše bude zobrazeno na konkrétním modelovém příkladu za pomoci analýzy finančního trhu, ukazatele price to rent ratio a rozhodovacího stromu. V závěru práce bude provedeno shrnutí zjištěných faktů a dáno doporučení ke snížení financování celkových finančních nákladů při zajišťování bydlení.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: financování bydlení; hypoteční úvěry; stavební spoření; bydlení; management [obor dipl. práce] -- analýza finančního trhu; diplomové práce; financing of housing; mortgage loans; saving in building and loan associations; housing; master's theses