Analýza fungování destinačního managementu - Jálová, Marie (2017)
Cílem této diplomové práce je provést komparativní analýzu fungování destinačního managementu Východní Morava a teoretických principů. Teoretická část práce popisuje na základě studia odborné tuzemské i zahraniční literatury teoretická východiska fungování destinačního managementu a marketingu. Praktická část práce představuje zvolený turistický region a v něm působící destinační společnost. Na základě sběru primárních a sekundárních dat analyzuje činnost destinačního managementu Centrály cestovního ruchu Východní Moravy a komparuje jej s teoretickými principy z první části práce. Výsledky analýzy ukazují rozdílnosti mezi teorií a praxí, na jejich základě jsou navrhnuta doporučení pro destinační management Východní Moravy.