Analýza fungování destinačního managementu - Jálová, Marie; Musil, Martin, 1976-; Luštický, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem této diplomové práce je provést komparativní analýzu fungování destinačního managementu Východní Morava a teoretických principů. Teoretická část práce popisuje na základě studia odborné tuzemské i zahraniční literatury teoretická východiska fungování destinačního managementu a marketingu. Praktická část práce představuje zvolený turistický region a v něm působící destinační společnost. Na základě sběru primárních a sekundárních dat analyzuje činnost destinačního managementu Centrály cestovního ruchu Východní Moravy a komparuje jej s teoretickými principy z první části práce. Výsledky analýzy ukazují rozdílnosti mezi teorií a praxí, na jejich základě jsou navrhnuta doporučení pro destinační management Východní Moravy.
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: management destinací; marketing destinací; cestovní ruch; regiony; srovnávací metody; Morava východní (Česko); management [obor dipl. práce]; diplomové práce; destination management; destination marketing; tourism; regions; comparative methods; Moravia, Eastern (Czechia); master's theses