Finanční analýza a plán pro oceňování podniku a problematika účetnictví jako zdroje informací - Ježková, Eliška (2017)
Tato práce je kombinací dvou disciplín – účetnictví a oceňování podniku. Právě zveřejněné účetní závěrky, přílohy v účetních závěrkách a výroční zprávy společnosti jsou totiž zejména pro externího oceňovatele základním zdrojem informací vstupujících do oceňování. Účetní data vstupující do ocenění mají na výsledek ocenění výrazný vliv a bez potřebných úprav a interpretace v kontextu konkrétní společnosti nejsou pouze účetní data převzatá z výkazů přesným zdrojem informací. Cílem práce je poukázat na problémové oblasti a navrhnout možná řešení a zhodnotit dopad těchto úprav. Teorie je doplněna komplexním příkladem s konkrétními návrhy postupů a číselným řešením.