Hodnocení spokojenosti pacientů a zdravotnického personálu v Nemocnici Pelhřimov, p.o. - Umprecht, Alexandra; Mlčák, Jan; Kozár, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Tato práce se zabývá zkoumáním spokojenosti zaměstnanců a pacientů v Nemocnici Pelhřimov. U zkoumání spokojenosti zaměstnanců je využito kvantitativní metody – dotazníkového šetření, spokojenost zaměstnanců je zkoumána kvalitativně. Cílem práce je zhodnotit úroveň spokojenosti a určit faktory, které spokojenost ovlivňují a dále získat podněty pro budoucí zlepšení. V rámci zkoumáni byla zjištěna vysoká celková spokojenost mezi pacienty. Práce se snažila různou úroveň spokojenosti mezi pacienty objasňovat za pomocí jejich očekávání. Dále byly zjištěny konkrétní věcné připomínky, jejíchž vyřešení by mohlo přispět zvýšení spokojenosti. Zkoumání mezi zaměstnanci kvantifikovalo spokojenost s jednotlivými aspekty jako například vybavením pracoviště, vzděláváním a zaměstnaneckými výhodami. Na základě výsledků byly vytyčeny oblasti, kterým je vhodné věnovat pozornost při rozhodnutích týkajících se zvyšování spokojenosti zaměstnanců.
Vedoucí práce: Jan Mlčák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: nemocnice; pacienti; zaměstnanci; pracovní spokojenost; zdravotní péče; dotazníky; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; hospitals; patients; employees; job satisfaction; health care; questionnaires; bachelor's theses