Dosavadní zkušenosti s aplikací konceptu „SMART Cities“ ve vybraných městech v Evropě a jejich možná modifikace na podmínky v ČR - Mec, Michal (2017)
Bakalářská práce se zabývá tématem konceptu SMART City. Hlavním cílem práce je zhodnocení konceptu SMART City ve 3 evropských městech (Barcelona, Stockholm, Manchester) a možná aplikace některých prvků do prostředí města Ostravy. Teoretická část práce se zabývá rešeršní analýzou konceptu SMART City jako trend spojený s rozvojem obcí a digitálními technologiemi, které přesahují i do lidských zdrojů v rámci institucionálního rámce. Praktická část práce se zabývá analýzou konkrétních přínosů v uvedených městech a následným jejich zhodnocení na základě veřejně dostupných dat a analýzou projektů, které města zaváděla. Zvláštní zřetel bude brán na případovou studii města Ostravy.