Dosavadní zkušenosti s aplikací konceptu „SMART Cities“ ve vybraných městech v Evropě a jejich možná modifikace na podmínky v ČR - Mec, Michal; Pělucha, Martin, 1980-; Wokoun, René, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zabývá tématem konceptu SMART City. Hlavním cílem práce je zhodnocení konceptu SMART City ve 3 evropských městech (Barcelona, Stockholm, Manchester) a možná aplikace některých prvků do prostředí města Ostravy. Teoretická část práce se zabývá rešeršní analýzou konceptu SMART City jako trend spojený s rozvojem obcí a digitálními technologiemi, které přesahují i do lidských zdrojů v rámci institucionálního rámce. Praktická část práce se zabývá analýzou konkrétních přínosů v uvedených městech a následným jejich zhodnocení na základě veřejně dostupných dat a analýzou projektů, které města zaváděla. Zvláštní zřetel bude brán na případovou studii města Ostravy.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses