Ocenění distribučních práv společnosti v oblasti alkoholických nápojů - Wenig, Jan (2017)
Cílem diplomové práce je ocenění distribučních práv společnosti Remy Cointreau spojených s portfoliem Gruppo Campari. Pro ocenění je zvolen výnosový přístup a metoda DCF equity. Podpůrnou metodou je výnosová metoda založená na bázi ztraceného zisku. Práce se zabývá představením společnosti a předmětu ocenění, specifikaci nehmotného aktiva. Základem pro ocenění je finanční analýza a strategická analýza, které vedou k predikci finančního plánu. Finanční plán je podkladem pro závěrečné ocenění distribučních práv pomocí hlavní metody.