Úpravy tržních násobků v rámci ocenění podniků - Staňková, Veronika; Mařík, Miloš, 1947-; Krch, Přemysl; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
V praxi oceňování podniků pomocí metody srovnatelných podniků (resp. tržní násobky v užším smyslu) se setkáváme s potřebou zohlednění rozdílů mezi oceňovanou společností a porovnatelnous skupinou. Konkrétně jsem se zaměřila na úpravy (i) růstu tržeb, (ii) faktoru ziskovosti, (iii)velikosti, (iv) majoritních a minoritních vlastnických podílů a (v) faktor obchodovatelnosti. Pro tyto oblastni jsem zvolila podle mého názoru nejvodnější metodu, kterou jsem následně v praktické části aplikovala na konkrétní příklad společnosti AVG Technologies N.V.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses