DPH v účetnictví se zaměřením na reverse charge - Zapletalová, Markéta; Müllerová, Libuše, 1945-; Drábek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce pojednává o dani z přidané hodnoty, a to zejména v souvislosti se systémem reverse charge. Cílem práce je popsat, jak tento režim funguje u mezinárodních transakcí a dále u tuzemských plnění. Tato problematika je rozebrána jak z účetního, tak daňového hlediska, a to nejprve v teoretické rovině a následně na praktických příkladech, jež demonstrují také způsoby vykazování konkrétních transakcí v daňových formulářích. Dále se práce zaměřuje na hlavní důvod zavádění tuzemského reverse charge, jímž jsou daňové úniky spojené s kolotočovými podvody. V této souvislosti se práce zabývá také všeobecným přenesením daňové povinnosti a jeho klady i zápory. Práce je zakončena analýzou zavedení přenosu daňové povinnosti u dodání plynu, která rovněž obsahuje odhad možných souvisejících daňových úniků.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses