Metodika analýzy developerských projektů - Malířová, Veronika; Hrdý, Milan; Hamplová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této diplomové práce je prezentovat a analyzovat metodiku hodnocení efektivnosti developerských projektů a jejich financování a danou problematiku ověřit v rámci podmínek konkrétní developerské společnosti, které potvrdí nebo vyvrátí realizaci teoretických předpokladů v praxi.V úvodní teoretické části jsou objasněny klíčové pojmy, definovány zúčastněné subjekty, popsány fáze developerského projektu a možná rizika související s jeho realizací. Dále jsou shrnuty možnosti financování developerských projektů a přístupy k plánování cash flow. V závěru teoretické části jsou rozebrány metody hodnocení efektivnosti investičních projektů a přístupy při volbě vhodné metody.Praktická část práce vychází z výsledků šetření u vybraného subjektu na developerském trhu. Analyzuje data, na základě kterých je výsledně hodnocen developerský projekt. Prezentuje přístupy hodnocení developerských projektů v praxi. Na základě šetření lze konstatovat, že pro hodnocení developerských projektů není využívána žádná z doporučovaných metod.Hlavním zjištěním je, že se v praxi obejdeme bez sofistikovaných metod hodnocení, aniž by tento přístup negativně ovlivnil rozhodování o přijetí či nepřijetí developerského projektu.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses