Hospodářský vývoj Kambodže v letech 1979-2000 - Fialová, Tereza; Skřivan, Aleš, 1973-; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce si klade za cíl zhodnotit hospodářskou situaci v Kambodži v letech 1979-2000 po pádu genocidního režimu Rudých Khmerů. Popsány jsou historické milníky konce 70. a 80-90. let, mající vliv na agrární, průmyslový sektor, sektor služeb i ekonomické a sociodemografické ukazatele v analyzovaném období. V poslední kapitole jsou nastíněny bilaterální vztahy s Československem/Českou republikou. Hlavním zjištěním práce je markantní hospodářský propad v roce 1979 s postupnou stabilizací v 80. letech a boomem oděvního průmyslu a cestovního ruchu v 2. polovině 90. let. Reintegraci do světové ekonomiky napomohla mírová mise Organizace spojených národů, zakončená svobodnými volbami v roce 1993.
Vedoucí práce: Aleš Skřivan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses