Fundamentální a technická analýza vývoje ceny vybrané komodity - Maleňák, Milan; Fičura, Milan; Siuda, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce zkoumá hybatele trhu ropy a jejím cílem je ověřit hypotézu, jestli se trh futures americké ropy WTI chová efektivně a pokud ano, tak o jakou formu efektivnosti se jedná. Práce je rozdělena do 3 hlavních oblastí. V první je vybudován teoretický kontext, ve druhé jsou zkoumány konkrétní faktory trhu a třetí část se zabývá samotným výzkumem. Pro splnění cíle jsou využity dvě hlavní strategie - fundamentální a technická analýza. Fundamentální analýza zkoumá konkrétní faktory ovlivňující ceny ropy, které vyplynuly z úvodní části práce jako zásadní. Pomocí běžných ukazatelů technické analýzy, které vycházejí pouze z historických cen ropy a není tak třeba zjišťovat dodatečné informace o fundamentech, prověřuji možnosti predikce trendů trhu
Vedoucí práce: Milan Fičura
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses