Porovnávací analýza pravidel účetního výkaznictví vyšších územních celků v České republice a na Slovensku - Mikloš, Martin; Svoboda, Michal, 1983-; Poutník, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce "Porovnávací analýza pravidel účetního výkaznictví vyšších územních celků v České republice a na Slovensku" říká o rozdílech v postupech a legislativě v účetnictví vyšších územních celků v těchto dvou zemích. První dvě části jsou teoretické. Zabývají se veřejným sektorem, co je to účetnictví, dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek a podobně. Ve třetí části jsou nastíněny konkrétní příklady účtování. Rozsah závěrečné práce nedovoluje uvést příklad na každý různý typ účetních příkladů. Snaha byla o co nejsrozumitelnější a nejjednodušší demonstrování rozdílů v metodice účtování na Slovensku a v Česku. Praktická část je rozdělena do tří složek a to pořízení, odepisování a vyřazení dlouhodobého majetku. Na konci každé podkapitoly je shrnutí, respektive srovnání hlavních rozdílů při účtování.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses