Zdrojové oblasti migrace do České republiky po roce 1989 - Havlík, Mikuláš; Nývlt, Ondřej; Krbcová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalářská práce analyzuje vývoj imigrace a ostatních demografické charakteristik ze tří hlavních zdrojů migrace do České republiky v letech 1989-2015. Jedná se o Slovensko, Ukrajinu a Vietnam. Práce obsahuje definice základních pojmů a stručné nastínění historie migrace z výše zmíněných zemí. Na základě dostupných dat z Českého statistického úřadu byly sestaveny grafy jednotlivých demografických ukazatelů. Cílem práce je srovnání jak absolutních, tak relativních hodnot mezi jednotlivými zeměmi a zařazení do kontextu událostí.
Vedoucí práce: Ondřej Nývlt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses