Komparace zdanění příjmů v České republice a Itálii - Satrapová, Anna (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou a komparací zdanění příjmů mezi Českou republikou a Itálií. V teoretické části je analyzován a popsán italský daňový systém zdanění fyzických a právnických osob a jsou porovnány odlišnosti a podobnosti ve zdanění příjmů mezi porovnávanými zeměmi. Praktická část obsahuje výpočet daňové povinnosti modelových fyzických a právnických osob a pro účely mezinárodního srovnání je vypočtena efektivní daňová sazba. V diplomové práci je použita převážně metoda analýzy a komparace.