Komparace zdanění příjmů v České republice a Itálii - Satrapová, Anna; Finardi, Savina; Kábelová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou a komparací zdanění příjmů mezi Českou republikou a Itálií. V teoretické části je analyzován a popsán italský daňový systém zdanění fyzických a právnických osob a jsou porovnány odlišnosti a podobnosti ve zdanění příjmů mezi porovnávanými zeměmi. Praktická část obsahuje výpočet daňové povinnosti modelových fyzických a právnických osob a pro účely mezinárodního srovnání je vypočtena efektivní daňová sazba. V diplomové práci je použita převážně metoda analýzy a komparace.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses