Korporátní daň ve vybraných asijských zemích a její dopady na konkurenceschopnost - Murzinskaya, Olga (2018)
Diplomová práce se zabývá srovnáním konkurenceschopnosti tří asijských zemí, a to Hongkongu, Singapuru a Tchaj-wanu. Hlavní myšlenkou práce je charakteristika indikátorů, které ovlivňují konkurenceschopnost zmíněných zemí. V práci je popsán daňový systém daných států, přičemž jsou zde zmíněna práva a povinnosti daňových poplatníků, procesní postupy a také jednotlivé kroky úpravy výsledku hospodaření. V poslední části diplomové práce je uvedena komparace všech relevantních indikátorů ovlivňujících konkurenceschopnost země. Na základě zjištěných výsledků je v závěru vyhodnocena konkurenční síla Hongkongu, Singapuru i Tchaj-wanu.