Korporátní daň ve vybraných asijských zemích a její dopady na konkurenceschopnost - Murzinskaya, Olga; Láchová, Lenka, 1959-; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá srovnáním konkurenceschopnosti tří asijských zemí, a to Hongkongu, Singapuru a Tchaj-wanu. Hlavní myšlenkou práce je charakteristika indikátorů, které ovlivňují konkurenceschopnost zmíněných zemí. V práci je popsán daňový systém daných států, přičemž jsou zde zmíněna práva a povinnosti daňových poplatníků, procesní postupy a také jednotlivé kroky úpravy výsledku hospodaření. V poslední části diplomové práce je uvedena komparace všech relevantních indikátorů ovlivňujících konkurenceschopnost země. Na základě zjištěných výsledků je v závěru vyhodnocena konkurenční síla Hongkongu, Singapuru i Tchaj-wanu.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses