Optimalizace nakládky kamionu - Brunerová, Lucie; Pelikán, Jan, 1943-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem práce je vytvořit aplikovatelný algoritmus pro nakládání rektangulárních předmětů do nákladních vozidel za určitých předpokladů. A následně jej aplikovat na reálná data poskytnutá logistickou společností. V teoretické části je popsána úloha Truck Loading Problem, možné přístupy k řešení tohoto problému a některé existující softwary sloužící k plánování nakládky. V první části případové studie jsou uvedeny základní informace o logistické společnosti, definice problému nakládání nákladních vozidel, definice přesného znění úlohy a předpoklady, které jsou zohledněny při konstrukci optimalizačního modelu. V druhé části případové studie je konstruován optimalizační model, který je následně vyhodnocen pomocí MPL for Windows 5.0 na reálných datech.
Vedoucí práce: Jan Pelikán
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses