Analýza hospodaření vybrané banky - Ručková, Alena (2018)
Diplomová práce na téma Analýza hospodaření vybrané banky se zabývá finanční analýzou a SWOT analýzou Raiffeisenbank a.s. za sledované období 2012 až 2016. Zjištěné výsledky jsou následně porovnávány s Československou obchodní bankou, a.s.. Cílem diplomové práce je zjistit a komplexně vyhodnotit finanční situaci a zdraví banky. Jsou uvedeny také její silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby ve vztahu k vnějším faktorům, které na banku působí. První část diplomové práce zahrnující teoretický výklad obsahuje kromě vysvětlení problematiky SWOT analýzy a finanční analýzy zaměření na jednotlivé ukazatele, které se u bank typicky zjišťují. Mezi ně patří ukazatele rentability, likvidity, produktivity, nákladovosti, kvality bankovních aktiv i kapitálové přiměřenosti. V následující praktické části jsou provedeny analýzy včetně komparace.