Alternativní automatické obchodní systémy - Krupička, Tomáš (2018)
Tato diplomová práce se zabývá alternativními automatickými obchodními systémy, které nejsou založeny na tradičních metodách technické a fundamentální analýzy. V prvních třech kapitolách je definováno tržní prostředí CFD derivátů, jsou vymezeny a rozděleny automatické obchodní systémy obecně a následně jsou vymezeny ty alternativní, které se v posledních letech rozšiřují především mezi retailovými spekulanty. Alternativní automatické obchodní systémy využívají specifické vlastnosti tržních pohybů a money managementu. Myšlenky a rizika za těmito systémy jsou podrobně v této práci analyzovány, stejně jako jejich výhody, nevýhody a vlastnosti, které je dělají pro retailový segment tak atraktivními. V poslední části jsou vybrané systémy naprogramovány a testovány na historických a simulovaných datech vybraných finančních instrumentů. Na závěr jsou analyzována data vyplývající z testů a vytvořeno doporučení, zda a jak je vhodné tyto systémy používat.