Zdanění CO2 ve vybraných zemích EU - Rybáková, Alžběta (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na zdanění oxidu uhličitého v oblasti dopravy a energetiky ve vybraných severských státech. Pro analýzu environmentálního zdanění je zvoleno časové období 1995–2015. Analýza korelačních koeficientů a regresní analýza jsou využity pro vyhodnocení dopadů uhlíkových daní. Důraz je kladen na správné stanovení exogenních proměnných a jejich následný vliv na výnosy ze zdanění oxidu uhličitého.