Zdanění CO2 ve vybraných zemích EU - Rybáková, Alžběta; Zimmermannová, Jarmila; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na zdanění oxidu uhličitého v oblasti dopravy a energetiky ve vybraných severských státech. Pro analýzu environmentálního zdanění je zvoleno časové období 1995–2015. Analýza korelačních koeficientů a regresní analýza jsou využity pro vyhodnocení dopadů uhlíkových daní. Důraz je kladen na správné stanovení exogenních proměnných a jejich následný vliv na výnosy ze zdanění oxidu uhličitého.
Vedoucí práce: Jarmila Zimmermannová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses