Analýza investičních pobídek formou slev na daních z příjmů - Šedivcová, Andrea (2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou investičních pobídek ve formě slevy na daních z příjmů. V prvních kapitolách práce je charakterizován aktuální právní stav systému poskytování investičních pobídek a uplatnění slevy na daních z příjmů z titulu investičních pobídek. Další kapitoly se zabývají samotnou analýzou jejich udělování a uplatňování v podobě statistiky udělených investičních pobídek, shrnutím praktických zkušeností příjemců investičních pobídek se zaměřením na administrativní náklady a možná rizika, která jsou s investičními pobídkami spojeny. Na závěr je v diplomové práci uvedena ilustrace výpočtu maximální výše investiční pobídky ze simulované investiční akce a následné uplatnění slevy na daních z příjmů na modelu fiktivního poplatníka.