Analýza investičních pobídek formou slev na daních z příjmů - Šedivcová, Andrea; Finardi, Savina; Kábelová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou investičních pobídek ve formě slevy na daních z příjmů. V prvních kapitolách práce je charakterizován aktuální právní stav systému poskytování investičních pobídek a uplatnění slevy na daních z příjmů z titulu investičních pobídek. Další kapitoly se zabývají samotnou analýzou jejich udělování a uplatňování v podobě statistiky udělených investičních pobídek, shrnutím praktických zkušeností příjemců investičních pobídek se zaměřením na administrativní náklady a možná rizika, která jsou s investičními pobídkami spojeny. Na závěr je v diplomové práci uvedena ilustrace výpočtu maximální výše investiční pobídky ze simulované investiční akce a následné uplatnění slevy na daních z příjmů na modelu fiktivního poplatníka.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses