Tradiční lokální výroba jako atraktivita pro rozvoj cestovního ruchu : případová studie tradiční výroby šperků z drahých kamenů v Turnově - Havránek, Ondřej; Kouřilová, Jana, 1960-; Pělucha, Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá tradiční výrobou jako atraktivitou cestovního ruchu. Cílem práce je zhodnocení vlivu tradiční výroby šperků na atraktivitu konkrétní lokality města Turnov. Teoretická část práce se zabývá touto problematikou v obecné rovině. Zhodnoceny jsou zahraniční zkušenosti s tradicemi jako atraktivitami v cestovním ruchu. V praktické části je problematika řešena na konkrétním příkladu Muzea Českého ráje Turnov. V rámci analýzy potenciálu bylo provedeno dotazníkové šetření mezi návštěvníky muzea a výsledky byly následně verifikovány se zástupci samosprávy a s vedením muzea. Na základě získaných poznatků byla tradiční výroba šperků z drahých kamenů vyhodnocena jako významná atraktivita cestovního ruchu v Turnově. Zároveň byla formulována doporučení pro další rozvoj cestovního ruchu, zejména zavedení „Karty hosta Českého ráje“, zlepšení propagace, užší spolupráce soukromého a veřejného sektoru v oblasti cestovního ruchu a zvýšení objemu finančních prostředků od zřizovatele muzea tak, aby mohly být renovovány některé zastaralé výstavy.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses