Fundraising nestátních neziskových organizací se zaměřením na Nadační fond Veroniky Kašákové - Bělonožníková, Karolína (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá fundraisingem nestátních neziskových organizací se zaměřením na Nadační fond Veroniky Kašákové. Práce se zaměřuje na zhodnocení úspěšnosti fundraisingu neziskových organizací. V teoretické části je uvedeno vymezení pojmu nestátní nezisková organizace, její stručná historie a právní úprava. Dále se zabývá možnostmi financování neziskových organizací a fundraisingovými metodami. V závěru teoretické práce je charakterizována SWOT analýza, která je později využita v praktické části. Praktická část se zaměřuje na konkrétní Nadační fond Veroniky Kašákové a jeho poslání. V této části jsem využila SWOT analýzu a dotazníkové šetření, díky čemuž jsem dokázala dojít k závěrům a vyhodnotit tak fungování fundraisingu Nadačního fondu Veroniky Kašákové. Díky SWOT analýze a dotazníkovému šetření jsem vyhodnotila slabé stránky NFVK a na jejich základě byla v závěru praktické části navrhnuta případná doporučení nejen pro Nadační fond Veroniky Kašákové, ale i pro ostatní neziskové organizace.