Fundraising nestátních neziskových organizací se zaměřením na Nadační fond Veroniky Kašákové - Bělonožníková, Karolína; Mitwallyová, Helena; Vláčil, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá fundraisingem nestátních neziskových organizací se zaměřením na Nadační fond Veroniky Kašákové. Práce se zaměřuje na zhodnocení úspěšnosti fundraisingu neziskových organizací. V teoretické části je uvedeno vymezení pojmu nestátní nezisková organizace, její stručná historie a právní úprava. Dále se zabývá možnostmi financování neziskových organizací a fundraisingovými metodami. V závěru teoretické práce je charakterizována SWOT analýza, která je později využita v praktické části. Praktická část se zaměřuje na konkrétní Nadační fond Veroniky Kašákové a jeho poslání. V této části jsem využila SWOT analýzu a dotazníkové šetření, díky čemuž jsem dokázala dojít k závěrům a vyhodnotit tak fungování fundraisingu Nadačního fondu Veroniky Kašákové. Díky SWOT analýze a dotazníkovému šetření jsem vyhodnotila slabé stránky NFVK a na jejich základě byla v závěru praktické části navrhnuta případná doporučení nejen pro Nadační fond Veroniky Kašákové, ale i pro ostatní neziskové organizace.
Vedoucí práce: Helena Mitwallyová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses