Analýza strategických plánů rozvoje obcí v okrese Písek - Vrkoč, Jaroslav (2018)
Bakalářská práce se věnuje strategickému plánování a analýze strategických dokumentů v okrese Písek. Hlavním cílem bylo zhodnocení těchto plánů z hlediska kvality a sepsání jednotlivých doporučení, které vedou ke zlepšení úrovně analyzovaných plánů. Analýzou jednotlivých plánů jsem došel k závěru, že průměrná kvalita těchto plánů není na vysoké úrovni. K určení kvality plánů jsem vytvořil dva formuláře, za pomocí kterých je možné plány hodnotit. Vytvořené formuláře je možné použít i pro jiné okresy v České republice. Nejkvalitnější plány jsou tvořeny odbornými společnostmi, které se tvorbou strategických plánů rozvoje zabývají již řadu let. V závěru práce uvádím, dle mého názoru, podobu a strukturu ideálního strategického plánu rozvoje.