Rodinné chování v České republice v letech 1921 - 2015 - Smolíková, Petra (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou trendů rodinného chování v České republice v longitudinální časové řadě. V první části práce jsou uvedené základní teoretické pojmy týkající se rodiny a rodinného chování. V analytické části jsou zobrazené jednotlivé ukazatele reprodukce, sňatečnosti, rozvodovosti a mimomanželské plodnosti pro určitá časová období. Tato část je rozdělená na tři časové úseky (první polovina 20. století, období socialismu a období po sametové revoluci). Poslední kapitola je věnována postoji k bezdětnosti v České republice a jejího významu pro českou společnost.