Rodinné chování v České republice v letech 1921 - 2015 - Smolíková, Petra; Langhamrová, Jitka, 1958-; Fabiánová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou trendů rodinného chování v České republice v longitudinální časové řadě. V první části práce jsou uvedené základní teoretické pojmy týkající se rodiny a rodinného chování. V analytické části jsou zobrazené jednotlivé ukazatele reprodukce, sňatečnosti, rozvodovosti a mimomanželské plodnosti pro určitá časová období. Tato část je rozdělená na tři časové úseky (první polovina 20. století, období socialismu a období po sametové revoluci). Poslední kapitola je věnována postoji k bezdětnosti v České republice a jejího významu pro českou společnost.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses