Konkurenceschopnost v rámci eurozóny - Martinec, Daniel; Brůna, Karel, 1973-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu nerovnováh v Evropské unii a v Evropské měnové unii. Úvodní kapitola poskytuje ekonomické a politické souvislosti měnové integrace. Detailní rozbor dodržování Maastrichtských kritérií a diskuse o jejich nastavení je obsažena ve druhé kapitole. V závěrečné kapitole jsou Maastrichtská konvergenční kritéria doplněna o další ukazatele rozšiřující pohled na nerovnováhy uvnitř měnové unie s podrobnějším rozborem stavu zúčtovacího systému TARGET II.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses