Kompetence absolventů Vysoké školy ekonomické a požadavky 4. průmyslové revoluce - Vojtíšková, Tereza (2018)
Cílem této diplomové práce je zjištění souladu či nesouladu získaných kompetencí během studia na Vysoké škole ekonomické v Praze v porovnání s požadavky pracovního trhu. Svým výzkumem chce diplomová práce poukázat na konkrétní vysokoškolské vzdělávání ovlivněné 4. průmyslovou revolucí. Šetření bude prováděno z primárních kvantitativních dat při spolupráci s Centrem digitální transformace působícího v rámci Vysoké školy ekonomické v Praze. Teoretická část práce bude seznamovat především s pojmy 4. průmyslové revoluce, která vychází z automatizace, robotizace a digitalizace. Stěžejním bude provedené vyhodnocení získaných kompetencí během studia a jejich uplatnění na současném trhu práce. Závěr předložené diplomové práce bude diskutovat možné změny ve výuce na VŠE v Praze.