Redistribuční aspekty pojistného - Kruze, Ekaterina (2018)
Tato práce je zaměřená na redistribuci bohatství v České republice. Hlavním cílem práce je zanalyzování redistribučního efektu důchodového pojištění v České republice z pohledu zaměstnance (fiktivního jedince) v rámci celoživotního cyklu. Jedná se o modelování celoživotních příjmů, pojistného (i za předpokladu dlouhodobého přesunu) a celoživotního důchodu, dále se jedná o zhodnocení míry redistribuce na základě dat z informačního systému o průměrném výdělku (ISPV) a dat ČSÚ.