Redistribuční aspekty pojistného - Kruze, Ekaterina; Klazar, Stanislav, 1974-; Trgiňa, Gejza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato práce je zaměřená na redistribuci bohatství v České republice. Hlavním cílem práce je zanalyzování redistribučního efektu důchodového pojištění v České republice z pohledu zaměstnance (fiktivního jedince) v rámci celoživotního cyklu. Jedná se o modelování celoživotních příjmů, pojistného (i za předpokladu dlouhodobého přesunu) a celoživotního důchodu, dále se jedná o zhodnocení míry redistribuce na základě dat z informačního systému o průměrném výdělku (ISPV) a dat ČSÚ.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses