Analýza systémů elektronické evidence tržeb - Jiroutová, Simona; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Obsahem diplomové práce „Analýza systémů elektronické evidence tržeb“ je popsání zavedení elektronické evidence tržeb v České republice a její systém, zavedení účtenkové loterie, sankce za nedodržení povinností a speciální úprava v oblasti neziskových organizací. V druhé kapitole je pak popsán systém evidence tržeb ve vybraných státech Evropské unie, kterými jsou Chorvatsko, Slovensko a Maďarsko. U těchto států byla provedena analýza, jaký dopad mělo zavedení sledování tržeb na vývoj šedé ekonomiky, inkasa daně z přidané hodnoty, inkasa daní z příjmů a na daňovou mezeru DPH. Poslední kapitola shrnuje obecně pojem daňové mezery DPH, jaké faktory ji ovlivňují a jak se dá zmenšit a také vývoj výše daňové mezery DPH v České republice.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses