Daňové zatížení autodopravců - Čapek, Petr (2018)
Diplomová práce shromažďuje a poskytuje informace o daňové problematice při podnikání v oblasti silniční dopravy. Práce seznamuje se základy silniční dopravy, poukazuje na problematiku časových a výkonových poplatků a analyzuje veškeré daně daňového systému, včetně zákonného pojištění, kterými autodopravce může i nemusí být při podnikatelské činnosti zatížen. Na závěr porovnává poplatkové a daňové zatížení autodopravců ve vybraných státech Evropské unie a identifikuje úroveň daňového zatížení.