Trh práce v Európskej únii - Hutňan, Tomáš (2018)
Táto diplomová práca sa zameriava na problematiku trhu práce v Európskej únii. Úvodom v prvej kapitole je charakteristika trhu práce všeobecne. Prvá kapitola následne popisuje rovnováhu na trhu práce, modely trhu práce v ekonomickej teórii a prvky, ktoré trh práce ovplyvňujú. Druhá kapitola popisuje ľudský kapitál a jeho špecifiká. Tretia kapitola je venovaná stavu trhu práce v Európskej únii, produktivite a vývoju nezamestnanosti.