Analýza spolupráce členů organizace ASEAN s Čínou - Dao, Thi Lan (2018)
Tato práce se zaměřuje na organizaci ASEAN a její ekonomickou integraci ve světové ekonomice s důrazem na obchodní spolupráci s Čínou. První část vysvětluje regionální ekonomickou integraci, její formy a proces integrace ASEANu. Druhá část se zabývá organizací, jejím vývojem, vnějšími vztahy s ostatními státy a budoucností organizace. Poslední část je zaměřena na obchodní spolupráci s Čínou, kterou analyzuju pomocí indexů: indexu intenzity obchodu, Grubel-Lloyd indexem a indexem komplementarity. Nakonec analyzuju strukturu exportu a importu. Cílem práce je zhodnotit vývoj spolupráce organizace ASEAN s Čínou.